16 nov. 2013

Slutspurt

Så är jag helt plötsligt i början av vecka 40 och är också rätt så nervös, men självklart väldigt förväntansfull. Varje kväll när vi lägger oss beklagar jag mig till Dalle att jag är alldeles för trött för att orka en eventuell förlossning. "Jag meeed" säger Dalle och sen somnar vi. Jag fick en remiss av min barnmorska till sjukhuset för ett så kallat "Aurorasamtal" (för att prata om upplevelsen från Leons förlossning men också få möjlighet att ventilera funderingar och önkemål kring den kommande. Vi var välkomna båda två och efter att ha lämnat Leon på dagis en tidig morgon skyndade vi dit. När vi, med tio minuter tillgodo, kör in på sjukhusområdet råkar Dalle (ja det den här gången gjorde han det faktiskt inte avsiktigen) köra mot RÖTT. Dessutom med en POLISBIL bakom sig. När jag kommer in till "överläkare Åsa" och hon ber mig berätta om mina upplevelser bryter jag ihop och gråter och snorar som ett litet barn. Mest upprörd över det som nyss hänt och i kombination med en dessa märkliga hormoner. Det förstod ju inte Åsa. Hon bokade genast in mig på ytterligare att samtal. I mina journaler kunde jag sen läsa och sammanfatta att patienten, dvs jag, önskar alla tänkbara hjälpmedel och smärtlindring som går att få.

Bebisen är sedan några veckor tillbaka fixerad och redo. När jag var hos barnmorskan sist ville hon att jag skulle lämna ett urinprov, som alltid, och gav mig en kopp. Inga problem sa jag, kissade i toletten och kom tillbaka ut med en tom mugg i handen. Häromdagen lade jag in ett öppnat 1,5 liters mjölkpaket liggandes i kylskåpet. Graviditeten gör mig lite lätt disträ och klumpig.

Vi har inte bestämt oss fär något namn ännu. Leon vill att bebisen ska heta Daja (efter hans idol Daniel Sjölund i ÅFF). Min kära vän Sara gav Lonny på förslag. "Som Ronny, fast finare" sa hon. Låånnie Daja Dahlén, uttalas med thailändsk brytning. Ja, vi får väl se...

3000 kronor fattigare blir man om man kör mot rött
Baby shower med Linköpingstjejerna
Vecka 37

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett stort TACK fantastiska MA underbar läsning och lärorika meningar för andra människor små som stora

Anonym sa...

Slutspurten är nu över...klapp klapp klapp mkt bra jobbat Maria och ni 2 andra åxå