19 nov. 2012

Vaccination

Förra veckan åkte vi in till stan för att vaccinera oss inför resan. Självklart valde vi, av alla vaccinationsställen, ett på Sveavägen under självaste rusningstid. Efter att ha övertalat Dalle att det kunde vara dumt att parkera på ett stoppförbud hittade vi tillslut ett nästan lika dyrt parkeringsgarage. Innan vi fick komma in hade Dalle högljutt averkat en massa viktiga telefonsamtal medan Leon lika högljutt rivit ner alla reklambroschyrer och ritat på golvet. Leon fick en dålig start som innan sprutan grät för att han inte fick ha sin Blixten McQueentröja på sig. Fortsättningen blev än värre. Mamman med klena nerver och yrsel fick ligga ner och efter satte sig pappan i sitt finska alkislinne och klagade högt och ogenerat över att han luktade svett. Han låtsades sen lite macho att han inte känt något alls och undrade förvånat om det var klart.

Leon fick ett Bamseklistermärke som han glatt satte på sina fula camouflagestövlar och lika snabbt som vi hade kommit ut i regnet hade han också tappat det. "Aj mamma ont, aj" sa Leon upprepade gånger och tittade medlidsamt på sin mamma. Jag har faktiskt varit med om värre saker, tro mig.

Nu är vi redo, det enda som kan stoppa oss nu är den där mysiga vinterkräksjukan.
2 kommentarer:

Anonym sa...

mmmm den där vinterkräksjukan jaaa....jag hade aldrig någonsin haft en kräksjuka tidigare förutom när en druckit lite för mycket finkel i redan använt kol he he he men vi fick ta del av den där berömda vinterkräkan i år/januari av fam Alvén/Dahlén...dom hade smittat ner sin lilla påjke och överlämnar sen han till oss...omtänksamt vaaaa....det var EPEDIMI här...sen gnäller några att dom åxå spytt...spytt??? vi fick den när den blommade ut från sitt första sprö...dånt cåm tåking vinterkräka mä åss...hi hi

Anonym sa...

Tipsar om Linda Karlströms föreläsning (finns att se på You Tube)om vaccinationer på barn (och vuxna).