7 maj 2012

Ska det vara så här?

Det har skett en förvandling här hemma som stavas TROTSÅLDER. Ett så laddat ord att jag var tvungen att skriva det med versaler. Här hemma har vi en bestämd kille som för det mesta bara säger "näää", "NEJ", "aje" och "meja". Idag hällde han ut sin mugg med vatten på golvet och tittade trotsigt på oss. I flyktsprånget, till vår glädje, halkade han givetvis i det vatten han hällt ut och kunde sen inte tycka mer synd om sig själv. Jag trodde aldrig att jag skulle bråka med en 1,5-åring men vi är osams till och från varje dag nu.

Det ligger en del sanning i texten
Det går bra på dagis. De få dagar Leon går där, för han är sjuk oftare än han är frisk. Jag är övertygad om att vilken småbarnsförälder om helst kan intyga det. Feber, förkylningar, ögoninflammationer, hård mage, lös mage, utslag och en ständig elva under näsan. Idag satt det fast ett riskorn i snoret under Leons näsa. När han stod och hoppade i soffan kom han plötsligt på det och stoppade in det i munnen och åt upp det som värsta delikatessen.

Nu sover han så sött och oskyldigt och jag vill konstigt nog bara gå in och väcka honom. Han laddar sina uttömda batterier nu. I morgon är en ny dag med, om möjligt, nya och större utmaningar.4 kommentarer:

Lotta sa...

...och det blir bara värre.

2,5-åringen här hemma (Nike) hinner säga DUMMA MAMMA DUMMA PAPPA fjorton gånger innan hon ens klivit ur sängen på morgonen. Vi hör henne väsa genom två stängda dörrar.
I övrigt är det meningar som "det är visst jag som bestämmer" (givetvis med armarna i kors), "jag vill inte byta blöja/borsta tänderna/tvätta håret/äta mat/tvätta händerna/gå och sova...osv" de mest använda.

En otroligt charmig ålder.

Pillan sa...

Vääääänta du bara....Här har vi fighter varje morgon innan dagis. Wilmer ska ha kjol, tights, tunika & fläta, precis som storasyster. Han river sitt hår för att visa att han minsann har så att det räcker till en tofs. Balettskorna håller han hårt i när han märker att det är dags att klä på sig ytterkläderna & välja mössa skulle han kunna göra i oändlighet. Milla sköter sig som den prinsessa hon är men låter rätt så jädra halvdryg när hon ställer sig en cm från willes näsa & säger "vad är det du inte förstår Wilmer". Mitt i detta kaos sitter jag ,som nog hamnat i den största trotsåldern, & säger "då går vi inte till dagis idag då" eller "då blir det inge gotta på lördag". Moget?......näääe men det funkar!

Anonym sa...

ha ha ha ha

Leons mamma sa...

Hahaha, tack för att ni får mig att skratta gott...och för att jag får glädjas åt att vi genomgår samma hemska saker;) Jag vägrar tro att det blir värre.