17 maj 2012

Ditt barn 19 månader

 -"LYSSNA PÅ MIG. När orden saknas, måste ditt barn hitta andra sätt att kommunicera sina tankar, känslor och frustrationer. Tråkigt nog för föräldrarna, är ett fysiskt uttryckt raseriutbrott oftast det mest effektiva sättet för barnet att visa sina känslor och göra sig hörd"

Enligt Leon finns det INGEN gräns för vart det inte är okej att slänga sig ner på golvet och skrika på ett sätt som ibland liknar barnmisshandel. Ibland kan han också lägga till ett "Aaajjeee".


Jag VILL HA pappas mobil!
 -"Småbarn kan ofta vara oresonliga när de bestämt sig för något"

Vill Leon inte ha mössan på huvudet då har han inte det. Efter tionde försöket ger jag upp och säger barnsligt "nä men frys om öronen då". Men när jag ser hans rödlätta page blåsa i vinden ger jag mig på tio nya försök. Det slutar oftast med att Leon kastar mössan på backen och att jag kör över den med vagnen.

-"Du måste inte alltid ha de rätta svaren när du hanterar riktigt svåra föräldrautmaningar" 

"Sätt dig i vagnen annars går vi hem", "Ät inget då men då får du vara hungrig (fast så blir det ju inte eftersom han stunden senare får något jättegott bara för att få i sig någonting i sin lilla mage)" osv, osv.

-"Vi upplever alla svåra stunder när vi ifrågasätter oss själva"

"Mamma ska bara spela lite Rumble och sen kolla Facebook och sen läsa lite bloggar och sen gå på toaletten och sen städa lite och sen lägga in sig på psyket, jag kommer snart gubben!" 

-"...att kunna skratta åt de mest pinsamma eller frustrerande stunderna, kan hjälpa dig att få perspektiv på det hela"

Häromdagen när jag bäddade rent i sängen studsade Leon snabbt som blixten upp där för att sekunden senare släppa iväg en liten bajsklutt, stor som en enkrona, som han gömt mellan sina små skinkor. Den drog han sen med sig i farten under foten och därmed var sängen plötsligt långt ifrån renbäddad. Doften av Strawberry Kiss försvann med en fis. Jag tog vant upp den i ett pincettgrepp och visade pappan som satt i vardagsrummet vad hans son åstadkommit. Ett lakan till i den annars så tomma (?) tvättkorgen gör ju varken från eller till.


Full fart genom den största vattenpölen resulterade i en fall framåt med ansiktet nedåt. Kvar i den geggiga pölen flöt hans, inte längre, vita keps.

Den påbörjade blomrabatten, en återkommande favorit. Galonbyxor är att föredra.

Pampers.com. En småbarnsförälders bibel.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Puuuuh ditt sätt å beskriva vardagen upplevelser känslor är faktiskt unikt MA...för oss som följer krabaten LD är detta så oerhört tacksam å värdefull blågg MA...finfina bilder å kontraster på dessa...ses snart TACK

Lill-Märta sa...

Håller med dig farfar. Fantastisk blogg :-)

Anonym sa...

UNDERBART skrivet! You made my day Mary!! <3