14 apr. 2012

Strömlöst

En dag slutade allt plötsligt att fungera här hemma. Ett tillfälligt strömavbrott tänkte vi och lämnade lägenheten. När jag kom hem på eftermiddagen var kylskåpet varmt och maten i frysen hade börjat tina, det var alltså fortfarande strömlöst. Nu är frysen tack och lov inte fylld av oxfilé, rumpstekar och ryggbiffar utan falukorv, fiskpinnar och Ica-köttbullar. Det visade sig att Vattenfall gjort en "fjärravstängning" då vi inte anmält nytt abonnemang. Visst, slarvigt men varför har ingen av alla de olika energibolagen ringt oss? Finns det ingen konkurrens om kunderna?

För att få igång strömmen samma kväll skulle vi få betala 1650 kronor och morgonen därpå ingenting. Vi valde det billiga alternativet och vi fick uppleva en kväll och natt utan varma element, lyse, dator, tv, internet och micro. Jag letade uttag i tvättstugan för att ladda dator och mobil men utan framgång, det fanns säkert en tanke bakom det. Det var oundvikligt att inte känna en liten känsla av fattigdom och elände.


En gosemla och  en massa ljus räddade kvällen

4 kommentarer:

Johanna sa...

Jag förväntade mig nästan ett inlägg ikväll när jag såg att Andreas checkat in på Globen! :)Snacka om otur och jäkligt konstigt att de bara stänger av!! Några fiskpinnar fattigare och myskväll istället för 650 kronor låter som ett bra val :) kram

Pillinski sa...

I'm not surprised! Ska göra en checklista till er vad göra när man flyttar, abonnemang mm. Bra att ni är ekonomiska iallafall, så att ni kan lägga pengarna (läs 150 kr) på midsommar istället :)

Anonym sa...

Fotbollslunch...

Leons mamma sa...

150 spänn betalar vi, inte en krona mer;)