25 feb. 2012

Varje dag är en lek

Jag har en överaktiv son här hemma som tycker att hans mamma leker som en tråkig pensionär. Nu har jag ÄNTLIGEN placerat min vilding i förskolekö. Ja det är tydligen så det heter idag, inte dagis. Förvirrande.

Vi har varit på Svenska kyrkans öppna förskola hela veckan. Leon har röjt runt som en oförsiktig jätte bland alla krypande barn och trott att han varit tio år och odödlig. De barn som nyss lärt sig gå har fallit som lätta käglor när de korsat hans väg. Mamman har sprungit efter och papegojat "ursäkta", "förlåt", "gick det bra" och samtidigt febrilt torkat svetten ur pannan. Då och då har jag drömt mig bort till en strand i Thailand, utan man och barn. I alla fall i några dagar, det är inte så...jo det är mycket begärt. Men jag har också drömt om en liten bebis till, den ekvationen går inte särskilt bra ihop.

Nu välkomnar jag våren, bara vägar och en fet lön på kontot. Så fet som den nu kan tänkas bli, den där föräldrarpenningen.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Maria du är en toppen mamma!! Passa på att njuta av din goa,nyfikna,härliga Leon snart är tiden förbi....... Kramar från "gammel"moster.

Tessa Lust sa...

Jag är precis likadan! Vi fick hänga på en mammagrupp en dag jag å Hilma! Hon gick fram som en ångvält! Bad om ursäkt å log å en timme senare drog vi hemåt helt slut! Dom är för Goa! Är också sugen på en till! Älskart! Hoppas ni mår bra å att ni trivs i huvudstaden! Kram / Tessa Lust

Leons mamma sa...

Hahaha, ja det där med öppna förskolan är inte lätt. Där gäller det att smälta in i normaliteten! Tack Kerstin, jag njuter nääästan jämt;)