24 jan. 2012

Jul igen

Jag måste faktiskt börja med att ge Leon lite beröm, det var ett tag sen nu. Under vår senaste resa hem till Sverige skötte han sig näst intill exemplariskt (i Leonmått mätta). Då ska också tilläggas att jag hade sällskap med mig hem, en privat Nanny kan man säga, redo att rycka in. Eller så är Leon en sån klok liten gosse att han redan nu förstår att tomten endast kommer till de snälla barnen. Leon somnade så snart vi hade lämnat fast mark. Jag har aldrig suttit så stilla och orörlig under en flygresa som då. Han sov sen hela resan i mitt knä. Av SAS fick han en liten leksaksbil, en väldigt omtyckt oxblodsfärgad Toyota Corolla. Han har förmodligen påverkats av mina föräldrar, enligt dem finns inte många bättre bilar.

Tilläggas bör också att Corollan höll på att ta livet av mig när jag sent efter ett  julbord letade mig fram i mörkret mot sängen och ograciöst halkade på den. Leon hade parkerat den fula lilla bilen mitt på golvet.

Vi hade en mysig jul hemma och den lille fick fantastiskt fina och överdrivet många julklappar av tomten. Ny i gänget denna jul var kusinen Ellen, en fantastisk liten varelse. Om det inte var för att Leon, med visst samarbete från Dalle, förstört min rosa lilla pralin till dator skulle hon också fått vara med på bild. Det vi gärna hade varit utan var den rejäla dos av årets vinterkräksjuka som klampade på. Från att ha börjat på Leon och vidare till mig och Dalle (som även hade det på nyår, vissa svaga människor drabbas tydligen två gånger) smittade vi enkelt och snabbt ner våra tre familjer och som i den totala förnedringen av sjukdomen, endast kunde glädjas åt att gå ner i vikt...och svärfar, det var INTE smörgåsgurkan som var boven i dramat denna gång.

Torka spyor får man göra efter sig själv, stor som liten

...och det här blev vår bästa familjebild denna jul

1 kommentar:

Anonym sa...

Leon El Cucumber ha ha ha lätt å skratta nu men fyyyyy fasiken va en liten krabat kan ge sin farfar och bonusfarmor ett tapp var på 3.2 kg på 2 dagar...2 dagar!! Har aldrig haft den där sjukdomen i heeeeela mitt liv TACK (ska hälsa tomten) för övrigt till författarinnan...du ä fö jäkla go mä ditt skriv...