8 dec. 2011

Irland

Leon och jag packade väskan och reste till vackra Irland för att hälsa på Jenny och hennes familj och för att på köpet nästan, bara nästan, få Ida att gå och gömma sig när hon ser små barn. Att resa ensam med en ettåring är allt annat än lätt. Leon var fantastisk...t jobbig.

Vi spenderade fyra härliga dagar i familjen Morris/Törnros fina men något kalla hus, shoppade kläder, nya roliga påsar till bajsblöjorna, julpapper, bakdekorationer och annat roligt. I Knockcroghery finns två lokala pubar, som vi givetvis såg till att besöka. Vi drack inte öl, vi drack faktiskt cider. Kall och god. Utanför de mysiga och familjära pubarna stod böndernas lagomt lortiga traktorer parkerade, det är inget konstigt alls med att dricka en öl eller tre och sen prutta hem i sin traktor. Lyckas du sen hitta hem i dimman väcks du på morgonen av ett flertal bräkande får. En irländsk idyll! Nu höll jag på att glömma spökhuset, ett sånt finns i varje by det med.

Innan hemfärd såg jag till att "rasta" Leon ordentligt på flygplatsen. Det kostade mig tre blöjbyten samt ett fjärde mitt under flygningen, det kanke man kalla resmage. Vi lekte sedan så gott det gick längst bak i planet. Jag satte mig inne på toaletten för att inte vara i vägen (eftersom man är i vägen vart man än vänder sig i ett plan, tänk om de hade haft ett bollhav som Mc Donald's) och höll dörren öppen med ena foten. Leon gick sen visslandes in och ut (han visslar alltid när livet är på topp) och rev ut toalettrullen, gick in till flygvärdinnorna och tiggde lite mat, kom tillbaka och drog ut toalettrullen som jag nyss rullat upp, gick tillbaka till flygvärdinnorna och hade turen att få trycka på lite ofarliga knappar, kom tillbaka och drog ut toalettrullen som jag på nytt rullat upp, och ja så höll det på i nästan två timmar. Den lilla stund han tvingades sitta ner åt han nääästan upp en hel påse Haribo fruktbjörnar. Ja, ibland ger jag min ettåring godis. Han får godis som köper mig tid, lugn och ro. Majskrokarnas nyttiga tid är för längesen förbi. Jag borde skämmas och jag GÖR det. Tur för mig är i alla fall att Lufthansa alltid är så barnvänliga... och att Leon snart får några nya stora tänder, förhoppningsvis orörda från socker.

Utanför Seans Bar, Irlands äldsta pub
Best friends, Leon och Jake, åtminstone när de inte försökte leka med samma traktor
Shopping i Athlone


'
Fotograf: Ida (som inte lyckades komma med på ett enda kort).

Inga kommentarer: