15 nov. 2011

Sova kan jag göra sen

...sa mamma mycket bestämt och flyttade raka spåret in till Leon, intet ont anande om att hon möjligen tagit sig lite vatten över huvudet.

Jag var glad för lite efterlängtad barnvakt och Dalle för att han äntligen fick sprätta bort plasten från sitt nya koddiga Modern Warfare 3. Han satt rastlöst uppe och väntade på att mamma och jag skulle gå och lägga oss så han kunde, efter en lång tids uppehåll, få spela hela natten. Först blev jag lite besviken över att få gå och lägga mig ensam men kom på att en ny tidning låg och väntade. Så jag stängde dörren, puffade upp kuddarna, fuktade pekfingret och bläddrade till de bästa sidorna....när Dalle plötsligt skuttar in i sovrummet och stoppar sina kalla och halvt döda fötter under täcket, besviken över att internet inte fungerade just denna kväll. Livet är bra orättvist!

Efter fyra dagar åkte mamma hem, trött, hålögd och med sitt självlockiga hår på ända. Hon åkte hem för att äntligen få sova, glädjas åt att småbarnstiden för längesen är förbi och kanske, kanske somnar hon till och med gott till pappas tunga snarkningar ikväll.

Inga kommentarer: