9 juli 2011

Semester

Efter en lång säsong var det äntligen dags för semester i Sverige. Packa minimalt är liksom inte vår grej. På kvällen innan avresa hade vi packat tre stora resväskor, en golfbag, två barnvagnar och två handbagage. Vi klev upp tidigt, så tidigt så att vi till och med fick hämnas lite på Leon för alla dessa tidiga morgnar. Han låg apatisk på golvet och tittade på oss när vi fixade med det sista. Halvvägs till flygplatsen kom vi på att att den överfulla sopkorgen innehållandes mat, blöjor mm, stod kvar mitt på köksgolvet. Ja ja äckliga stank och fula flugor, vi ses om tre veckor.

Vår överlast av väskor ledde sedan till att Dalle helt enkelt inte hann på det sista tåget som skulle ta oss till flygplatsen. När dörrarna slog igen stod han snopet kvar med en vagn, en väska och golfbagen. Jag vinkade hysteriskt innanför dörrarna när tåget åkte. Vi hade varit smarta, Dalle hade våra fyra telefoner och jag hade båda våra tågbiljetter...

De första två veckorna på vår semester blåste det polarvindar men avslutades med strålande sol. Vi hade hyrt en bil under våra veckor i Sverige, en familjekärra av märket Skoda Octavia, och man kan säga att vi så gott som bodde i den. Den gick fort, speciellt när Dalle körde.

Vi började med en minisemester ner till Stockholm, bland annat för att se AIK-Gefle IF och Syrianska-Norrköping i Södertälje. Vidare styrde vi ner till Norrköping för att hälsa på Tajkons och gå på ännu mera fotboll. Med detta vill jag också visa vilken trogen fotbollsfru jag är. Kolmården, picnick i Vasaparken och grillning regnade bort och trots en parkeringsbot på 800 kronor ville vi stanna för alltid. På vägen hem stannade vi ganska sent i Upplandsväsby för att tanka, äta och kissa. Toaletten på macken var stängd och toaletten på McDonald's...var också stängd! Den blåsta tjejen i kassan sa att de numera tvingas stänga dem på kvällarna för att Zigenare kommer och förstör dem. Visst, det kan mycket väl vara så. Alternativt att de inte orkar städa och ha dem öppna kvällstid. Vansinnigt kissnödig och vansinnigt irriterad tog jag några servetter och kröp ihop bakom bilarna på parkeringen och slängde sen pappret i protest utanför McDonald's.

Vi passade också på att välkomna Leon in i Guds församling genom dop. Leon var glad över att få stå i fokus och när orgeln tystnade startade han cermonin med en ljudlig rap. Till tårfyllda ögon sjöng Ingela "Utan dina andetag" och "Du är allt" och som avslutning läste faster Johanna en helt underbar dikt hon skrivit själv. Iklädd en sjömanskostym bars han in i kyrkan av hans smått bakfulla mamma och ut ur kyrkan av hans snabba pappa. Innan jag hann resa mig upp och rätta till klänningen var de halvvägs ut ur Böna kapell. Om vi någon gång ska gifta oss får vi aldrig ha så bråttom in och ut ur kyrkan, smågrälade prästen. TACK för att ni förgyllde denna dag och för alla fantastiskt fina presenter!

Nu har vi ätit oss less på Lingongrova, Falukorv, Hushållsost och svenskbakad pizza. Där jag i förbifarten måste beklaga mig lite över besöket på Eldorado pizzeria. När vi hungriga kom in på pizzerian för att beställa mat stod där tre stycken pizzabagare, alla i olika storlekar, och väntade. Den medellånga pizzabagaren med stora ögonbryn frågade efter några sekunder vad jag var sugen på. "Ehh, jag vet inte", svarade jag. "Kanske en kebabsallad?, den är ganska god", sa pizzamannen och släppte mig inte med blicken. "Nää", svarade jag och bad att få en minuts betänketid. Hur kunde han stressa på mig så? Jag hetstog en Margarita, en simpel tråkig Margerita. Damn you otäcka pizzabagare från Stigslund.

Det var så dags att styra kosan tillbaka till tyska landet. Där väntar träningsläger för Dalle och en ny sista säsong i Frankfurt. Familjen Mölders har flyttat och provar nu lyckan i annan stad. Det kommer bli tomt utan er här. Lycka till (jag vet att hon läser med Google translate)!

På Arlanda mötte vi ett gäng fotbollstjejer. Det är fotbolls-VM i Tyskland i sommar, vi ska gå om vi får möjlighet. Dalle fick även en skymt av Glenn Hysén. Han haussade upp honom som om det vore Messi himself. Vi flög från Terminal 2, terminalen som Gud glömde.
Dop i Böna kapell
Undersöker flytvästen
Först att bada i farmor och bonusfarfars nya pool
Lekplatsen i Hagaparken i Stockholm
Provsitter fin bil med pappa
För er som undrar, Skruttebang lever
Vattnar gräset med morfar brandman
Alva och jag i stugan
Ruffietraining på Pole and Fitness Studio2 kommentarer:

Pillinski sa...

Jag Älskar nästan bloggen mer än er
men bara nästan. Shit va underbar läsning!
Puss på er dårar

Anonym sa...

Precis hemkommen från sommarstugan på Rhodos he he...och finner att bloggen är igång efter lååååång och säkert behövlig semester!! Asså...det finns dom som kan skriva å beskriva...sen finns det dom som kan skriva å beskriva som MA hekt underbar läsning...å dessa bilder på kepspåjken he he he. tackar tackar för störtskön läsning. // Hur löste ni telefoner biljetter var mötte ni upp varandra är P boten betald har Dallen bokat träff med G Hysén osv he he he...