17 juli 2011

Liten blir stor

Mycket har hänt sedan sist. Världens gladaste Leon har fått ett jäkla humör. Han reser sig upp och går runt allt som är möjligt. Ständigt arg över att inte kunna gå själv och ständigt gråtandes av att gång på gång ramla och slå sig. Ja visst, vi är överbeskyddande föräldrar och har köpt honom en skumgummihjälm (i skrivande stund har han faktiskt slutat använda den). Men tro mig, det känns ändå när man trillar med näsan rakt i golvet!

Leon älskar att riva sönder saker, riva ut saker ur skåp, öppna och stänga lådor och att kladda ner både sig och sin omgivning. Pedanstisk mamma som han har städar jag överdrivet många gånger per dag, torkar hans lilla mun och polerar hans vita matsol i plast skinande ren.

Leon har sovit rätt så dåligt en period nu. Sömnen, en småbarnsförälders eviga tjatämne bla bla bla. Men han väcker oss då och då, vill ha välling, letar nappen, kastar nappen på golvet, står upp i sängen och ser väldigt söt ut, skrattar åt mamma som sjunger falska sånger och drar pappa hårt i håret.  Ett utvecklingssprång tröstar vi oss med och det kommer när som helst att gå över, när som helst. Många mammor undrar vad de egentligen gjorde innan de fick barn. Det är absolut inte suddigt eller oklart för mig. Jag SOV, länge och väl. Både på nätterna och dagarna faktiskt.

 Vi fick främmande en kväll av Laura, flickvän till en spelare i Dalles lag. Vi gick till den lilla Thaivagnen och åt. Att jag artigt och trevligt beställt jordbubbssås till maten låter mig inte avskräckas. Faktum är att detta är vårt favorithak. Leon satt i sin pyjamas och lekte med stenarna på marken. "Så länge han har nappen i munnen så kan han inte äta dem", sa jag och fortsatte njuta av maten. Varpå Leon sekunden senare sitter med en cigarettfimp i ena handen och munnen full av småsten. Den barnkära thaikvinnan hoppar då  fram som gubben i lådan och tar lyckligt Leon med sig och försvinner in i vagnen. Ägaren av "restaurangen" ropar att jag nu hittat en bra barnvakt om jag i framtiden behöver en. När vi går ropar thaikvinnan högt efter oss "baabaaaj Neeeon, baabaaj".

Slutsats Leon- det finns ingenting som är för äckligt för att stoppas i munnen.

Mamma plockar i, jag plockar ur.

Riva ut, riva till, riva sönder

Kvällsfrämmande av Baba


Inga kommentarer: