16 maj 2011

Stolta

Vi har blivit precis sådär lagomt töntiga föräldrar, såna som vi skrattade åt innan vi själva fick barn. Men det finns inget som gör oss så stolta som när lillkorven gör sina små framsteg, vad det än är. Efter mycket smärta, feber och gråt har de första två tänderna äntligen tittat fram, som sylvassa små riskorn charmar de oss varje gång han ler. Jag provade att amma. Leon provade nya tänderna. Han bet sig fast och jag skrek.

Härjar han inte runt i sin gåstol och ettrigt kör in i hälsenorna på oss, så hasar han ivrigt fram på golvet. För att så snabbt som möjligt ta sig fram på mage krävs att man har kläder på sig, det ger bäst glid. Lägenheten är konstigt nog lika spännande varje dag att utforska. Ferrarin har tappat ett hjul. Just nu kör han på bara fälgen. Skulle vardagsrmsgolvet vara av asfalt skulle det förmodligen slå gnistor. Dags för ett depåstopp.

En natt väcke Leon oss med ett dödsskrik. Jag och Dalle flög samtidigt upp ur sängen. Han hade dragit snuttefilten över huvudet. Det är inte lätt att vara liten!

Jag kommer ofta på mig själv med att svara andra vuxna på bebisspråk. Exempel: En främmande person pratar med Leon och frågar vad denna lilla kille heter (eller tjej med för den delen). Jag svarar (läs med bebisröst, som dessutom då ska föreställa Leons): "Jag heter Leon och jag är sjuuu måånadej"....och så fortsätter det. Det hände mig senast idag.

Nya barnvakten är denna mysiga låt från Babblarna (det här är en länk till alla småbarnsföräldrar...eller möjligen extremt barnsliga personer med). Tack Lisa för tipset!


Nu åker vi till Sverige för några sköna veckors semester. Under tiden ska jag fundera på om denna blogg ska fortsätta leva. Trevlig sommar!

När man är busig...
är det roligt att välta sopkorgen

3 kommentarer:

Anonym sa...

AssååååLeon är....helst sannslöst go...vilken pillimarisk blick...han vet att han strulat till det men men...får man ingen mat så måste man leta i soporna he he he...gällande bloggen...den är helt underbar!! Ditt sätt å uttrycka dig i text MED känslor där i...helt fantastisk Maria!!!! Sen kan jag förstå om det tar för mkt tid å kraft å då kanske bloggen måste lämna in för gott eller för en tid. Jag vill tacka för mkt mkt skratt men även många fina uppslag. Tittar tillbaka på Leon från nykläckt till idag en "sittandes" sopätare...kramar till mamma Maria från ett sannt FAN

Therese sa...

Självklart ska bloggen leva vidare. Hur långt det än är mellan inläggen! Det är ju det enda jag ser av erat lilla soptroll =) Så himla söt! Jag tänker iaf protestera högljutt om du lägger ner den!

Therese sa...

Håller mä övriga!! Din blogg är helt underbar å jag skrattar alltid gott! Sen är det så mysigt att se Leon växa å dagens olika outfits!! Blogga på, skit i att det är långt mellan inläggen, vi läsare stannar troget kvar! Promise! Ha en skön sommar nu å hoppas vi springer på varann i Southport!! Kram på dig!!