7 maj 2011

Köpa sälja, sälja köpa?

Häromdagen var Leon och jag på Titus Thermusbadet med Helena och Phille. Vi betedde oss som att vi aldrig varit på badhus förut och tog med oss våra stora och smutsiga barnvagnar in i badhuset. När vi glatt rullade barnvagnarna ner mot poolen kom en av badvakterna skyndande för att stoppa detta svenska spektakel. Hade han haft en visselpipa hade han förmodligen blåst ut alla fönster på badhuset med den. Vi fick skamset vända och ställa våra vagnar där alla andra, som kunde läsa och tyda enkla skyltar, hade parkerade sina barnvagnar och rullstolar.

Efter badet slocknade kidsen som små ljus och vi unnade oss en varsin tjock pizza från Pizza Hut. Vi hade ju ändå suttit i barnpoolen och plaskat oss smala.

Premiärträningen (för första gången på si sådär ett år) är nu avklarad. Leon och Phille premiärtränade på att vara ensamma på barnpassningen (tillsammans med två andra pojkar som också hette Leon och Philip!). En liten muslimsk tjej tog emot barnen när vi kom. Efter en kvart vinkade hon till oss att de sov båda två. Lyckat! Snacka om egentid! Nästa gång ska jag unna mig en dusch med.

Vi, jag säger vi fast det är bara jag, har beslutsångest vad gäller sälja gammal vagn och köpa ny, liten och lätt vagn. Jag ville, för kanske femte gången, tjata med mig Dalle till barnvagnaffären en dag för att titta, känna och prova. Men, neeeej han hade ju så ont i halsen, och en begynnande liten nackspärr och dessutom ilningar i tandköttet. Okej, sa jag lite stött. Jag åker väl själv då varpå Dalle blixtsnabbt kontrar med att han nog ska åka och tittar på B-lagsmatch. Så...när vi hela familjen sitter i bilen på väg till barnvagnsaffären placerar Dalle ynkligt men noga en karta Strepsils i bilen. En halstablett på vägen dit och en på vägen hem. Att må sådär MÅSTE vara värre än att föda barn, eller? Jag vet att Dalle innerst inne vill hävda det.

Vi har i alla fall beställt en mindre sittvagn och ska nu sälja vår gamla. Tre hjul passar mycket på landet eller i liten stad dock mindre bra i en storstad om man, som jag, älskar att åka upp och ner i rulltrapporna.

Dalle har sagt att han vill gästblogga. Jag är ganska övertygad om att det kommer att leda till en mildare "fuckyourightback" konversation på min egen blogg. Jag ska fundera på saken, jag kan ju behöva lite hjälp på traven med att hålla den levande och kanske, kanske har jag förtjänat det med...

Äter gräs som katterna, mycket gott
Leon och Fatu badar hemma hos tyskalärarinnan Angela och hennes man
Puss mamma!

Inga kommentarer: