6 okt. 2010

Stockholm och hemresan

Signe och Elin i Gallerian
Vilopaus på Hemtex
Sista helgen av min Sverigevistelse hälsade Signe och jag på Elin i Stockholm och passade då på att shoppa, eller rättare sagt Signe. Det var dags att handla inredning till nya fjällstugan. Vi körde två heldagar med shopping, lönehelg i Stockholm och gravid i nionde månaden. Jag fick verkligen känna att jag levde och dessutom uppleva shopping lite ur männens synvinkel. Jag blev tillslut expert på att hitta alla bekväma och tillgängliga sittplatser i butikerna. I vissa butiker bjöds det även på tilltugg. Det kunde vara allt från cider och salta pinnar till skorpor och smör. Bästa betyg får Hemtex Hötorget, de har även köksbord med sköna stolar att sitta på. Näst bäst, Lagerhouse Drottninggatan. Där tjuvläste jag delar ur Martina Haags nya pocket. Mycket rolig!

Första natten sov jag på en uppblåsbar madrass och sov väldigt skönt fram till halv fem. Jag vaknade av att luften hade pyst ut. Den jäkla madrassen hade pyspunka! Det tog ett tag att ta sig upp, jag var nog helt enkelt för tung.

På söndagkväll åkte Signe hem, hon hade bilen full med inredning. Inte ens ett doftljus skulle ha fått plats. Jag stannade till måndag och tog sen bussen till Skavsta. Det var en pärs att ta sig ombord på planet. Jag hade övervikt i både bagage och handbagage. Så jag fick helt enkelt packa om, äta upp all frukt, dricka upp läsken, ta på mig dubbla koftor, nyinköpta vinterjackan och gummistövlarna. I fickorna stoppade jag diverse saker som underlättade invägningen. Jag var sist på planet och fick sitta bredvid ett polskt par. Killen, lätt överviktig, somnade böjd över sin flickväns knä. När jag tittade till höger såg jag hela hans blottade stjärtskåra och somnade därför, svettig med alla kläder på, lätt lutad till vänster. Vaknade minuten senare av att flygvärdinnorna körde på min fotknöl med dryckesvagnen.

Glad över att ha överlevt resan (och glad att jag fick flyga med då jag passerat sista tillåtna vecka, vecka 37) tog jag flygbussen mot Frankfurt. Efter att ha stannat för toalettpaus gjorde chauffören ett tappert försök att räkna in passagerarna. Han frågade om någon saknades. Ingen svarade. "Maybe" sa han, skakade på axlarna, startade bussen och åkte. Ingen skulle ha saknat mig. Ännu en gång var jag glad att jag fick åka med.

Inga kommentarer: