8 okt. 2010

Alles kaputt!

Vecka 38
Jaha, så var det dags för service på bilen. Efter att släppt av Dalle på träningen åkte jag till Saab. Efter två timmar meddelade han mig att de behövde byta bromsarna. Ja vi måste ju ha bromsar på bilen. Så det är bara att byta då, svarade jag. Dalle anslöt och efter ytterligare en timme var det klart. 8500, tackar! Om vi skulle få airbagen urkopplad för att kunna ha junior fram, skulle det kosta ytterligare 3800 kronor. Tack, men nej tack. "Jag köper hellre en ny bil utan airbag, än betalar för en sån simpel sak", sa Dalle. Han får helt enkelt sitta bak.

Till råga på detta har vår nya systemkamera, Dalles nya MacBook och hans X-box gått sönder. Har vi lyckats hitta alla måndagsexemplar eller är vi bara extremt oförsiktiga med våra saker? Att köpa nytt TV-spel var det hög prioritet på, vilket jag i och för sig inte säger nej till. Då kan jag resa hem med lite mindre dåligt samvete, för då vet jag att Dalle kan maratonspela alla hans vakna och lediga timmar på dygnet utan att jag stör. Men...ett hemmabiosystem och en ny TV till gästrummet (bara för att den TV vi redan har där har för dålig upplösning för att spela TV-spel på), säger jag nej till, åtminstone ett litet tag till.

I början på vecka 38 var vi på ett nytt besök hos vår barnmorska i Frankfurt. Junior vägde då cirka 3 kg och såg ut att må bra, alldeles för bra. Han hade väldigt tjocka och klämvänliga kinder. I och för sig inte så konstigt, då han har legat upp och ner i snart åtta veckor. Men han var fixerad och låg med ryggen till vänster. En otrolig fördel med att vara gravid är att man inte i några som helst situationer behöver tänka på att dra in magen. Det händer till och med att jag ges förtur i till exempel toalettköer och så vidare. Nu kan han gott bemöda sig att komma ut. Jag ska utöva alla kända husmorsknep (som jag egentligen inte tror ett dugg på). Först ska vi bara se klart säsong 3 och 4 av serien Dexter. Love it!

Dalle har börjat prata alldeles för mycket "grabbsnack" med mig... Ultimate fighting, nya TV-spelet COD, sport. Jag kan inte kontrollera honom längre. Kan ingen av hans vänner där hemma förbarma sig och komma ner hit. Ryanair är ju så billigt! Ryanair som för övrigt alltid ska krångla när man ska boka biljett. Inför bokningen av min hemresa till Sverige stötte jag på detta problem. Hur jag än gjorde kom jag inte vidare i något så simpelt som adressuppgifter. Det fick mina hormoner att spruta ur öronen. Sådär barnslig och otufft tog jag en kudde från soffan och slog den flera gånger i golvet samtidigt som jag skrek mina fulaste könsord. Dalle bara tittade på mig, tog sin dator, bokade och betalade resan utan krångel.

Dalle väckte mig förresten häromnatten och sa skräckslaget att det stod en man i sovrummet. Jag höll på riktigt på att bajsa på mig. "Är det sant?", flämtade jag yrvaket. Det tog ett tag innan jag vande mig vid mörkret och såg att det inte alls stod någon man i sovrummet och att Dalle somnat om så sött bredvid mig. Jag hasade mig svettig upp till toaletten. I normala fall är det jag som pratar i sömnen, det är jag som gnisslar tänder och det är jag som skräms. Det är min grej. Sluta med det där!

Inga kommentarer: