16 apr. 2010

Stadtwerke

Vi har väntat på hemleveransen av vårt nya bord till balkongen. Dänisches Bettenlager garderade sig genom att säga att de skulle komma mellan klockan 13.00 och 20.00 på torsdagen. Så ringde det på dörren, en man var i andra änden- "Aaa das gartentisch" sa jag och sprang ner. Utanför väntade en man från "Stadtwerke". Jaha tänkte jag, han är här för att laga vår trasiga ugn..."nein, "nein" sa han bara och skakade surt på huvudet. Han var helt enkelt här för att stänga av vår el- och gasanvändning. Sedan får jag veta, via mobilen och Carinas tolkhjälp, att vi varken anmält eller betalat för den el och gas vi nyttjat. Ingick inte det i hyran? Tydligen inte. Stadtwerke gav oss en ny chans och jag kände mig som en riktigt dum utlänning...

Efter lunch åkte jag med Dalle till arenan, mötte upp Carina och tog en power walk tillbaka in till stan. Jag gjorde Carina sällskap till Apoteket. Hon köpte nyttiga vitaminer och mediciner för sin graviditet, jag köpte en burk salta Piratpengar.

Jag avslutade promenaden på Volkshochschule. Efter dagens inträffande bestämde jag mig för att ta tag i tyskan ändå. På Volkshochschule betalade jag snällt, eller rättare sagt Dalle gjorde, 222 Euro och de hälsade mig glatt välkommen tillbaka på måndag.

När vi kom hem stod bordet fint levererat utanför vår dörr. Problemet är att vi bara har förmiddagssol, så synd! Så nu får den riktiga vårvärmen komma så vi slipper slita på soffan inne så länge till...


2 kommentarer:

Monica sa...

Kul med en blogg om er liv i Tyskland. Det var min syster som tipsade mig, efter samtal med din svärmor.
Ja, det där med språk kan vara ett problem. Fördelen med tyska är ju att många ord faktiskt liknar våra egna, bra att du tar tag i lektionerna igen, är man också tvungen att prata mycket av landets språk så lär man sig fortare. Och då blir ju livet för dig så mycket enklare också.
Trevlig helg och kram till er båda - "faster" Monica

helenadahlen sa...

Sväris är en jäkla "golbög" hahaha!!!!
Puss på er